Představujeme knihu Ušpiněná sláva

Četli jste Krvavý měsíc na obzoru? Pak by vás mohlo zajímat, co se dělo dál...

V knize Krvavý měsíc na obzoru popisuje Pete Greig počátek pozoruhodného příběhu o tom, jak touha a hlad po Bohu vedly k modlitbám v malé zapadlé místnosti v jednom přímořském městečku v Anglii. Co následovalo potom, nikdo nečekal. Tyto skromné modlitby vyústily v celosvětové modlitební hnutí.

V knize Ušpiněná sláva vypráví Pete příběhy jednotlivců i celého hnutí Modliteb 24-7 od počátku až po oslavy patnáctého výročí nepřetržitých modliteb, které se konaly ve Vídni v roce 2015. Kniha zachycuje plno povzbuzujících zkušeností s vyslyšenými modlitbami a zázraky, které provázely modlitby obyčejných lidí. Je důkazem toho, že život člověka, který se nechá Bohem milovat, zaslechne jeho „Pojď“ a s důvěrou vykročí vstříc neznámému, je vším, jen ne všedním. Na druhou stranu je Pete ve své knize zcela otevřený a upřímně píše o těžkostech, frustracích, bolesti nevyslyšených modliteb a otázkách, které je po této neuvěřitelné cestě provázely.

Ušpiněná sláva je o modlitbě, misii a sociální spravedlnosti. Modlitba, misie ani sociální spravedlnost ale nejsou cílem. Cílem je Ježíš. Pete připomíná pravou podstatu modlitby – být se svým nebeským otcem a nechat se jím milovat jako Jeho dítě. Z toho vychází všechno. To promění nás a naše srdce. Přestaneme být lhostejní ke světu kolem a začneme jednat. Modlitba musí vyústit v nějakou činnost. Naše „ano“ na Boží pozvání může odstartovat dobrodružství, o kterém se nám ani nesnilo.

Kniha zachycuje příběhy lidí, kteří řekli Bohu své „ano“ na jeho pozvání, vydali se sloužit do míst, kam nikdo nechtěl jít. Tak se vydali nevšední misionáři do ulic „párty ostrova“ Ibiza, do ghetta drogových dealerů a prostitutek na hranicích Mexica a USA nebo do Manenbergu v Jihoafrické republice, ve kterém jsou střelba, střety gangů a drogy na denním pořádku. Tito misionáři se rozhodli přinášet do těchto míst Boží lásku a světlo evangelia.

Modlitby 24-7 jsou dnes rozšířené po celém světě. Pro českého čtenáře může být povzbuzením, že tato pestrá skládačka příběhů se neodehrává jen někde nedosažitelně daleko v zahraničí. I my jsme její součástí. V českém vydání knihy je přidána kapitola, která popisuje dění u nás. Po mnoha letech, kdy se u nás rozběhly modlitební řetězce (od r. 2007) uplynulo hodně vody, a i nás Pán Bůh pozval, abychom vykročili z modlitebních místností a pustili se do misie. Tou příležitostí je modlitební karavan, kdy můžeme být spolu s naší pojízdnou modlitební místností přítomni ve městech nebo na různých festivalech. Vždy připraveni bavit se s lidmi, dát jim příležitost zažít Boží lásku, přijetí, nabídnout modlitbu a být svědky Ježíše Krista.

Kniha rozdmýchává v lidech nové nadšení a zápal pro Ježíše a rozhovory s ním. Můžete se jí nechat inspirovat, ať už s modlitbou zápasíte nebo jste modlitební šampion.

Pokud byste si knihu rádi přečetli nebo ji někomu věnovali, objednat si ji můžete na stránkách vydavatele.

Šárka Šimečková