Nabídka využití modlitebního karavanu 24-7

Na našich stránkách jste měli možnost zaznamenat, že nám Pán Bůh ve službě Modliteb 24-7 otevírá nové dveře.

Máme možnost vystoupit z pohodlí našich modlitebních místností a vyjít ven do ulic, a to díky modlitebnímu karavanu.

Modlitební karavan 24-7 je tak trochu jiná modlitební místnost. Oproti klasickým modlitebním místnostem je mobilní a lze s ním cestovat dle potřeby. Naší vizí je, že karavan 24-7 bude místem, kde se lidé skrze modlitbu a službu dobrovolníků mohou setkat s živým Bohem.

Neděláme u karavanu pouliční evangelizaci. Chceme být na ulici civilní a ohleduplní. Před karavanem máme malé stolečky se židličkami a nabízíme lidem kávu. Přitom přirozeně s lidmi mluvíme o tom, kdo jsme, co děláme a samozřejmě se zajímáme o ně. Pokud je možnost, tak nabízíme přímluvnou modlitbu.

Naším cílem je, aby lidé vnímali, že nám na nich záleží, že je máme rádi a že je má rád Pán Bůh. Během rozhovorů máme příležitost mluvit o tom, komu věříme, proč věříme a můžeme sdílet s lidmi dobrou zprávu. Často po rozhovoru dojde na modlitbu a po modlitbě rozhovor pokračuje do větší hloubky. Některé rozhovory jsou ale krátké, nedojde na duchovní otázky, a to je též v pořádku. Nejde nám o to lidi na ulici přepadávat, něco jim nutit, přesvědčovat je, konfrontovat nebo je někam tahat. V případě, že se se s námi lidé nechtějí modlit na místě, máme k dispozici modlitební karty, kam lidé mohou anonymně napsat svou potřebu a my se za ni později modlíme sami. Pokud má někdo zájem, máme k dispozici kartičku se seznamem místních církví, které známe. Na kartě jsou i adresy a časy bohoslužeb, abychom případnému zájemci návštěvu bohoslužby usnadnili.

S karavanem chceme jezdit do různých měst v České republice. Zaparkovali bychom na frekventovaných místech na ulici nebo na náměstí, kde chodí hodně lidí. Jako dobrou příležitost pro využití modlitebního karavanu vidíme v termínech, kdy jsou pořádány různé městské slavnosti. Rádi bychom navštívili i nějaké sekulární festivaly. Budeme také jezdit na křesťanské konference, festivaly a setkání mládeže, kde věřící mohou zkusit, jaké to je modlit se v modlitební místnosti a získat tak první zkušenost s modlitbami 24-7.

V roce 2018 jsme měli možnost získat první zkušenosti a uskutečnit několik výjezdů. Na blogu Modliteb 24-7 se můžete dočíst o naší cestě do  Českého Těšína a další zkušenosti z festivalu UNITED. Máme radost z toho, že jsme mohli vidět, jak Pán Bůh skrze modlitbu s lidmi opravdu jednal a rádi bychom toho v letošním roce viděli a zažili více.

Pokud vás tento nápad zaujal a měli byste zájem, abychom s karavanem přijeli i do vašeho města nebo byste se chtěli zeptat na více informací, případně se spolu s námi vydat na některý z našich výjezdů, kontaktujte mne prosím na níže uvedeném mailu nebo tel. čísle nejpozději do 1.3.2019.

Šárka Šimečková
sarka@modlitby24-7.cz
+420 776 897 212