Zázraky a modlitba na Středním východě

Ian Nicholson, ředitel 24-7 pro Evropu, se nedávno vrátil z návštěvy modlitebního týmu 24-7 v libanonském Bejrútu. Toto je zpráva, kterou podává…

 

Cesta byla velmi povzbuzující. Setkali jsme se představiteli studentů a duchovních a také jsme se zapojili do modlitebních řetězců s křesťany z různých církví, kteří se sjednotili k modlitbě chval a proseb.

V regionu roste touha po vytvoření modlitebního hnutí. „Tohle je náš čas,“ řekl mi jeden z představitelů. Bez ohledu na události, které se odehrávají na Blízkém východě, se v této oblasti zvedá vlna víry a očekávání, neboť Duch svatý působí ve velkém stylu.

Tým, který tam pracuje, navštěvuje pravidelně různá místa, kam dováží kamiony s jídlem a dalšími potřebami, ale je stejně tak známý tím, že se modlí s těmi, kdo o to žádají.

Viděl jsem jednu starší ženu se zlomenou rukou. Vyprávěla nám, že ji nemůže používat kvůli neustálé bolesti v zápěstí. Bolest byla tak silná, že předchozí noc nemohla vůbec usnout. Stěží mohla hýbat prsty a měla úplně ztuhlý palec. Začali jsme se za ni modlit a kolem se shromáždila malá skupina místních.

Nejdříve se jí začaly třást ruce a nohy. Řekla nám, že cítí, jak se chvěje i uvnitř. Postupně se její prsty včetně palce začaly volněji hýbat a po pěti minutách byla schopna sevřít pěst, aniž by cítila jakoukoli bolest.

Mezi těmito lidmi, kteří viděli tolik tragédií a ztrát, bylo zvláštní vědomí toho, že Otec otevírá jejich srdce lásce a pokoji, jež přesahují jejich chápání.

A tohle nebyl jediný případ. Já osobně jsem obnovil svoji důvěru v Boha, který uzdravuje a který, jak se zdá, nejvíce působí mezi chudými a lidmi na okraji společnosti, kde evangelium oslovuje mnohá srdce.

Když se přimlouváte za Střední východ, nemodlete se prosím ve strachu nebo proti lidem. Proste, aby Boží království přicházelo ve vzrůstající míře i skrze znamení, zázraky a divy, které potvrzují Otcovu lásku. Modlete se s vírou, aby ti, kdo kvůli své neznalosti žijí jako nepřátelé Boha, byli stejně jako apoštol Pavel zastaveni a proměněni setkáním s Pánem.

Čas Středního východu nadešel…

 

Ian Nicholson žije a pracuje v anglickém Guildfordu a je jedním z vedoucích modlitebního domu v Guildfordu. Protože mu leží na srdci misie a hlavně Evropa, je členem mezinárodního týmu vedoucích 24-7. Má rád fotbal, večeře s přáteli a cestování po cizích zemích.

Úvodní obrázek A Photoshop Moment použit v rámci licence CC BY 2.0, autor rabiem22.