Ráda dávám Bohu příležitost, aby jednal v mém životě

Když jsem se dozvěděla o možnosti sloužit u modlitebního karavanu, neváhala jsem.

Už předtím jsem měla zkušenost, jak cenné je, když se křesťané spolu modlí. Z veršů, které o tom mluví, mám nejraději tento: Neboť kde jsou dva nebo tři shromážděni v mé jméno, tam jsem  uprostřed nich. Matouš 18,20

Už dříve jsem se byla podívat v nějaké modlitební místnosti, takže jsem nešla úplně do neznáma. Přeci jen ale služba u modlitebního karavanu byla ještě jiná zkušenost. Jde o něco, co je v pohybu. Díky tomu, že u karavanu nabízíme kávu zdarma, má člověk menší ostych a snáze naváže rozhovor s kolemjdoucími. Musím říci, že si to Bůh opravdu používal.

U karavanu se potkalo pestré spektrum lidí - jak dobrovolníků (všichni jsme byli z různých koutů České republiky a z různých denominací), tak i lidí, kteří se u nás zastavili. Od věřících, se kterými jsme se mohli společně modlit a povzbudit je, až po mladé, kteří o Bohu ještě neslyšeli. Zažili jsme, že nás lidé také poprosili o modlitbu za uzdravení a často opravdu po modlitbě úlevu pocítili. Konkrétně jsem se modlila za jednoho pána za bolest ledvin a cítil zmírnění nemoci.

Setkali jsme se i s lidmi, kteří měli spoustu otázek a zdrželi se u nás déle. Došlo i na momenty, kdy jsme mohli pomoct prakticky. Vzpomínám například na výjezd v Českém Těšíně, který proběhl i přes vytrvalý déšť. Protože máme v karavanu několik deštníků, mohli jsme někomu pomoci tím, že jsme jej doprovodili s deštníkem, aby nezmokl. Hodně času s námi strávilo několik lidí bez domova, se kterými jsme si povídali, sdíleli se o životě a také o víře, protože byli ochotní slyšet o Bohu.

V každém případě se mi tato služba moc zamlouvá a cítím se dobře v tom vymezit si čas, finance a prostor na modlitbu. Bůh se k tomu přiznává :)

Ráda budu jezdit i dál.

Rebeka