Představení týmu modliteb 24-7 v České republice

Modlitby 24-7 v České republice vede Daniel Raška. Již třetím rokem má však k sobě tým lidí, který mu s tím pomáhá. Nyní bychom vám rádi představili stávající tým trochu blíže:

Daniel R. vede a koordinuje Modlitby 24-7 v ČR od roku 2007. S manželkou Bětkou má ročního syna Štěpánka a bydlí v Hrubé Vrbce na Horňácku. Jednou by rád viděl, že lidé se setkávají s Bohem na kolenou v modlitebních místnostech v každém okrese naší země. Kromě malého úvazku ve 24-7 pracuje také jako plynař a studiový zvukař. Určitě mu uděláte radost, když mu koupíte espresso nebo náklaďák dřeva na topení :)

Jarek již 15 let bydlí v Břeclavi. Je ženatý a má se ženou dvě (někdy i hodná) děvčata. Jelikož pochází z konzervativnější severní Moravy, tak po příchodu na liberálnější jih musel dost věcí týkajících se prožívání víry a života s Bohem přehodnotit. Je rád za tento posun a také za možnost zapojit se do hnutí Modliteb 24-7,  které spojuje  křesťany napříč církvemi, a to ho velice těší. Z těch pozemských věcí se mu líbí vše, co má motor a je cítit spáleným benzinem :-) Žel v současné době na tuto zálibu nemá čas, a až ho bude mít, už na to nebude mít věk. S rodinou mají společný zájem, a to cestování, takže se třeba podívají někam i s modlitebním karavanem.

Edie je z Prahy a pracuje v médiích. Aby se z toho nezbláznila, utíká si do světa umění. Hnutí modliteb 24-7 vidí jako velkou příležitost, jak sjednotit lidi různého věku a z různých církví ve společných modlitbách. Praha má jako hlavní město nezastupitelnou pozici, proto je důležité, aby se právě tady společně bojovalo za spravedlnost a porozumění. Doufá, že se jim tu podaří vytvořit modlitební prostor, který bude otevřený všem.

Šárka pochází z jižních Čech, ale poslední roky tráví převážně v Brně, kde studuje a pracuje. V letošním roce byla na kurzu pořádaným Modlitbami 24-7 v Anglii, který pro ni byl velice obohacující. Po svém návratu začala od léta s Danielem pracovat na částečný úvazek pro české Modlitby 24-7. Ve svém volném čase se věnuje fotografování, studiu hebrejštiny a také ráda vaří. Chtěla by v České republice vidět novou vášeň a touhu po Pánu Bohu, jeho pravdě a spravedlnosti. Touží po tom, aby skrze modlitbu byly proměňovány životy lidí, celá společenství a v důsledku toho i naše města a náš národ.

Jiří je ze Vsetína a v současné době pracuje jako starosta města. Mezi jeho záliby patří rodina, hudba a sport. Je rád, že v týmu 24-7 může přispívat svými pohledy na organizační záležitosti. Věří, že podpora modlitebního života je velmi důležitá. Věří, že Pán Bůh vyslýchá modlitby a vyhlíží dobu, kdy se lidé v naší zemi obrátí od vlastní sebestřednosti a různých duchovních alternativ k Pánu Bohu.

Daniel M. pochází z Trutnova, ale v současné době tráví většinu času v Praze, kde studuje. Svůj volný čas rád tráví hraním s kapelou, procházkami v přírodě nebo s rodinou. Když zhruba před pěti lety četl knihu Krvavý měsíc na obzoru, vůbec netušil, kam ho Modlitby 24-7 zavedou. Velmi si váží toho, že může být v týmu, kde by rád inicioval více aktivit, které budou inspirovat k modlitbám mladé lidi. Od jisté doby jsou pro něj Modlitby 24-7 více než jen nějaká místnost. Přál by si vidět v každém městě komunitu lidí, kteří se vzájemně podporují v osobním modlitebním životě a my jim v tom jako hnutí pomáháme.

dolní řada zprava: Daniel Raška, Jarek Činčala
horní řada zprava: Hedvika Benáková, Šárka Šimečková, Jiří Růžička, Daniel Mihatsch