Novinky v hnutí Modlitby 24-7

Dobře, tak tohle bude pecka (fanfáry prosím!)...

S velkým potěšením oznamuji, že v neděli 27. října jsem po dvaceti letech v čele hnutí Modliteb 24-7 předal vedení této organizace Mikeovi Andreovi. Bude naprosto skvělý!

Do své nové role vedoucího mezinárodního týmu/CEO přispěje Mike bohatými zkušenostmi, které získal jako pastor a sociální pracovník. Kdysi byl zachráněn z násilnického a kriminálního způsobu života v gangu a byl nedávno oceněn Jejím Veličenstvem královnou za svou práci v oblasti proměny společnosti.

Mike je manželem Stelly, tatínkem Hope a Jesse a pastorem Global Generation church v Thanetu. Mnozí z těch, kdo jsou zapojeni do Modliteb 24-7, ho dobře znají a mají rádi za jeho velkorysou řeckou štědrost, nezkrotnou víru a smysl pro humor. Všechno, co dělá, vychází z modlitby.

Sammy a já jsme vstoupili do nového období – vloni jsme oslavili 25. výročí svatby, naši synové dosáhli věku 21 a 18 let, já jsem překročil padesátku a Modlitby 24-7 dvacítku. Cítíme, že je čas slavit!

Samozřejmě budeme i nadále pokračovat ve vedení hnutí 24-7. Budeme přednášet, psát, přijímat hosty, scházet se s vedoucími a radit jim, podporovat skupiny 24-7 po celém světě, formovat kulturu a vizi. Budeme také nadále zakořeněni v křesťanském společenství v Emmaus Rd Church a podílet se na jeho vedení, sloužit v týmu Wildfires Festival a Sammy bude pokračovat ve vyučování jako poradce. Je toho tolik na práci!

Církev i hnutí zatím stále roste, což znamená, že tlak na můj časový harmonogram se už nějakou dobu nezadržitelně zvyšuje. Abych byl upřímný, potřebuju zpomalit, aniž by to zpomalilo rozvoj hnutí. Znamená to vzdát se postavení, moci a vlády – něčeho, co vedoucí ne vždy dobře zvládají. Nicméně díky Boží milosti zažíváme ohromnou radost.

Mike bude mít na starost organizaci „Modlitby 24-7“, což zahrnuje vedení našeho skvělého týmu, rozvoj zdrojů, průběh akcí, podporu církví, získávání financí, spolupráci s partnery, podávání zpráv Radě a vypracovávání globální strategie. Určitě má i on co dělat!

Mikeovo jmenování, k němuž dochází po dvouletém hledání na modlitbách, bylo iniciováno mnou a jednomyslně schváleno naším týmem vedoucích, které slouží v hnutí Modlitby 24-7. Nepochybujeme o tom, že promluvil Pán. Mike přinese do nadcházejícího 21. roku novou energii, nové znalosti a novou iniciativu.

Znovu zdůrazňuji – Sammy ani já nikam neodcházíme. Jsme velice oddaní komunitě 24-7 a její vize nás pohání více než kdy dřív. Náš svět potřebuje modlitbu, misii a spravedlnost naléhavěji než kdy jindy. My však odstupujeme z vedení této organizace a s radostí předáváme tento úkol Mikeovi.

Zatímco se snažíme plnit svou roli v obnově církve a kultury, příležitostí a nabídek je téměř nekonečné množství. Mám silný pocit, že nastal čas proměny a obnovy organizací po celém světě. Popadáme svá surfovací prkna a pádlujeme jako šílení, protože vidíme, že přichází další Velká vlna.

Pojďme do toho!

 

Pete Greig