Národní tým modliteb 24-7

Na modlitbách v České republice se podílí spousta dobrovolníků. Již několikátým rokem se na vedení podílí národní tým, který pro vás chystá a plánuje naše celorepublikové akce a aktivity.

Kdo do tohoto týmu patří? Členy týmu jsme poprosili, aby se vám krátce představili. Zprava na fotografii jsou:

Daniela Ranšová
Danča je z Prahy. Studuje zdravotně-sociální práci na Univerzitě Pardubice. Po cestě do školy ráda čte nebo poslouchá hudbu. Svůj volný čas nejraději tráví s kamarádkami někde na dobré kávě nebo hraním deskovek s rodinou. Často jezdí na různé křesťanské akce a konference, a tak se dostala před pěti lety i na Mezinárodní konferenci modliteb 24-7 ve Vídni. Od té doby jí modlitby leží na srdci. V září 2018 převzala ve svém sboru koordinaci modlitebních řetězců a do národního týmu se přidala letos v lednu. Těší se, že uvidí víc zblízka, jak Bůh skrze modlitby 24-7 v Česku jedná.

Šárka Šimečková
Šárka pracuje v Modlitbách 24-7 na plný úvazek a má na starosti vedení Modlitebního karavanu. Pochází z krásných jižních Čech, ale kvůli práci se přestěhovala do Vsetína. Ráda cestuje, poznává nová místa a lidi. Ráda fotí, vaří a tráví čas se svými přáteli. Touží vidět obnovu církve a společnosti (nejen) v našem národě a věří, že modlitby v této proměně hrají zásadní roli.

Tomáš Mikuš
Tomáš se narodil v malebném Vsetíně, ale v současné době žije v Brně, kde pracuje jako projektant rafinérií na ropu. Je ženatý a v církvi se věnuje zejména práci s mladými lidmi a rozhlasové misii v Rádiu 7. Má rád kávu, literaturu, církevní historii a rodinného mazlíčka – malou želvu. Největším potěšením pro něj ale je, když vidí smělou víru v Boží slovo navzdory okolnostem a někdy i zvyklostem. Je rád, že může být součástí 24-7, protože právě při modlitbách lze tuto smělou víru zahlédnout. Přál by si, aby každý mohl zažít, že evangelium není názor či teorie, ale Boží moc ke spasení každého člověka.

Jarek Činčala
Jarek je v týmu už několik let. Bydlí se svou rodinou u Břeclavi, kde se aktivně zapojuje ve společenství adventistů. Většina věcí, které dělá ho baví, ale největší radost má, když lidé nadšeně chválí Boha, objevují krásu modlitby, otvírají se v modlitební místnosti, či nachází povzbuzení v modlitebním karavanu. Z toho vyplývá, že je hlavně převažeč karavanu a povzbuzovatel Modliteb 24-7.

Daniel Raška
Daniel vede Modlitby 24-7 v ČR od roku 2007. S manželkou Bětkou mají Štěpánka (3 roky) a Elišku (10 měsíců) a žijí v Hrubé Vrbce na Horňácku. Jednou by rád viděl spasení České republiky a obnovenou církev. Kromě malého úvazku ve 24-7 pracuje jako technik technologií snižování emisí a příležitostně jako studiový zvukař nahrává kapelám alba. Má rád přírodu, hudbu, espresso, ale nejvíc Bětku s dětma.

Daniel Mihatsch
Dan pochází z Trutnova, ale v tuto chvíli tráví většinu svého času v Praze, kde studuje jadernou a částicovou fyziku. Má velmi rád hudbu, kterou nejen poslouchá, ale společně s kluky i tvoří v kapele ON FIRE. Ve volném čase rád chodí na procházky do přírody a cestuje na nová místa. Modlitby 24-7 ho vtáhly už před dlouhou dobou a od jisté chvíle je vnímá především jako prostor, kde se člověk, v kterékoli části duchovní cesty, může učit modlit novým a zároveň svým osobním způsobem.