Modlitební řetězec v Kloboukách u Brna

V prosinci jsme uspořádali dvoudenní modlitební řetězec v Kloboukách u Brna.

Upřímně, přípravy byly celkem náročné. Neměli jsme moc času a lidí, kteří by pomohli s vyzdobením modlitební místnosti. Přesto to všechno jsme prožili skvělý čas. Na začátku nebylo moc zaplněných hodin, ale nakonec chyběly obsadit jen 3 hodiny. Dokonce jsme museli řetězec i o pár hodin prodloužit, protože lidé najednou měli zájem.

Když jsme přišli do modlitební místnosti, bylo skvělé vidět jednu paní od katolíků, jak drží v ruce meč a helmu. Když jsme se modlili a ona nám předávala službu, tak řekla: "Ježíši, ať jsem taková tvá bojovnice". To mě zaujalo. Jedna návštěvnice napsala krásný dopis Bohu, který povzbudil každého, kdo se šel modlit po ní. Bylo to krásné vyznání lásky v Boha s díkem, že se jí dal poznat.

Modlitební řetězec máme jen cca 2x do roka, ale s pár přáteli je nám to prostě málo. Proto jsme se začali modlit každý týden za naše město. Pak Bůh některé z nás vedl, ať se modlíme o samotě, takže když nám to vyjde, občas si spolu uděláme náš soukromý mini řetězec. Věříme, že z modlitby vychází misie. Zatím je to pro naše město náročná věc, ale už nás Pán vysílá, ať procházíme městem, modlíme se za lidi okolo a došlo i na pár rozhovorů. Bůh dává zajímavé příležitosti ho oslavit. Jsem přesvědčen, že Boží vedení křesťanů v našem městě je podmíněno modlitbami.

 

Petr B.