Modlitební řetězce před Velikonocemi

Jsme nadšeni, že se před Velikonocemi otevřely dveře modlitebních místností v mnoha městech po celé České republice.

Je pro nás radostí vidět, že lidé touží trávit čas s Ježíšem a že se s ním mohou setkávat novým způsobem a zažívat jeho blízkost. Tentokrát přinášíme čerstvé zprávy ze Slezska, konkrétně z Návsí a Těrlicka.

Návsí

Modlitby 24-7 míváme jednou za rok vždy v období Velikonoc. Oproti minulému roku byla účast větší. Zúčastnily se všechny věkové kategorie našeho sboru. Od nejmenších dětí se svými rodiči, přes kluky a holky z konfirmace, kteří teprve začínají chodit na dorost. Dále hodně lidí z mládeže, skupinkoví vedoucí i členové skupinek, a také lidé ze starší generace.

V naší modlitební místnosti jsme letos měli jednu novinku. Vytvořili jsme papír, který sloužil jako spotify playlist. Každý, kdo přišel do místnosti osobně, zde mohl napsat nějaký název chvály. Na konci byl papír přeplněný chválami. Teď z toho máme vytvořený skutečný playlist na spotify, který se jmenuje Návsí chválí.

Do budoucna bychom chtěli uspořádat více modlitebních řetězců během roku. Za celý průběh modliteb a hojnou účast jsme moc vděční našemu Pánu. Věříme, že to byl požehnaný čas pro každého, kdo se přišel modlit osobně, ale také pro ty, kteří se modlili doma.


Těrlicko

Náš modlitební řetězec byl dlouhý 3 dny - od pátku do neděle během Velikonoc. Přijde mi, že tentokrát byla účast opravdu velká. Rychle se rezervační systém plnil a všechny hodina byly zaplněny.

Musím říct, že letošní Velikonoce byly opravdu silně duchovně a emočně nabité. Ve čtvrtek před Velikonocemi jeden bratr z našeho sboru měl vážnou zdravotní příhodu a z minuty na minutu se ocitl v kritickém zdravotním stavu, kdy mu lékaři nedávali moc šancí na přežití. Byl napojen na všechny možné přístroje, srdce mu pracovalo jen na 5%. Strhly se neskutečné modlitební boje na všech stranách. Kázání našeho pastora a všech, kteří během těch dnů mluvili.. všechno bylo tak empatické, citlivé a hrozně povzbuzující! Chvála Bohu za ně! Nevím, jestli to byl jen můj osobní pocit, ale i ta místnost byla protkaná silnými momenty. Dokonce se vytvořila i modlitební skupinka nejprve z kruhu nejbližších, kteří se budou scházet i nadále a budou se modlit za nemocné.

Jsme svědky neskutečného zázraku. Zmíněný bratr se postupně odpojoval z přístrojů, postupně probouzel a dnešní zprávy jsou takové, že mluví, směje se a pláče. Modlí se a zpívá svou oblíbenou píseň. Neskutečné, co člověk dokáže zažít za týden! Najednou mi ten Ježíšův příběh přišel tak neskutečně aktuální.

Tým Modliteb 24-7