Modlitební procházky

Záleží vám na vašem městě? Rádi byste se za něj modlili, ale nevíte jak? Možná byste mohli vyzkoušet něco nového a vydat se na modlitební procházku.

Zažít modlitební procházku je opravdu tak jednoduché, jak to zní - modlíte se za chůze. Proč to nezkusit a nenaučit se něco víc o vašem místě a o Božím srdci pro ně? Je mnoho způsobů, jak modlitební procházky uskutečnit. Nyní vám přinášíme několik podnětů pro začátek pro vaši skupinku, mládež nebo církev.

1. Začněte a zakončete společným setkáním. Domluvte se na místě a čase, kde se společně sejdete a zahájíte společnou modlitbou. Účastníkům vysvětlete, proč jste se sešli k modlitbám, zvláště těm, kteří se tímto způsobem ještě nemodlili. Pokud se rozdělíte do menších skupinek, domluvte si místo a čas, kde se na závěr opět všichni sejdete.

2. Naplánovaná trasa nebo jít na slepo? Můžete se rozhodnout předem, kam půjdete nebo můžete jednoduše požádat Ducha svatého, aby vás vedl, kam máte jít. Jen se ujistěte, abyste se neztratili.

3. Vyjděte po dvou. Ježíš vysílal své učedníky v párech. Není to pro kolemjdoucí tak zastrašující nebo okaté, jako kdyby vás šla velká skupina. Navíc je to bezpečnější, než kdyby šel každý sám. Pokud je vás více, můžete po rozdělení do párů projít větší území. Pro případ potřeby je dobré, aby každá skupina měla alespoň jeden telefon.

4. Za co a jak se modlit? Dejte celou modlitební vycházku do Božích rukou. Poproste Boha, aby vám ukázal, co je na jeho srdci a co vám chce ukázat. Očekávejte, že vás povede. Mějte oči otevřené a srdce vnímavé. Možná budete překvapeni, kolik toho uvidíte "novýma očima". Možná si všimnete lidí, které byste jinak nezaznamenali nebo si nově uvědomíte potřeby dané lokality a lidí, kteří tam žijí.

5. Být či nebýt viděn. Můžete se modlit v tichosti, nebo nahlas, ale tak, abyste na sebe nestrhávali pozornost. Tichost je v pořádku, ale někdy nás Pán může vést i k hlasité modlitbě. Avšak není to o tom, že jste viděni, jak se modlíte.  Naopak je to o tom, že vidíte své okolí a modlíte se.

6. Modlete se pozitivně. I když jsou některé oblasti vašeho města vnímány jako "temné" a "zoufalé", zkuste tam přinášet požehnání, jste Božím světlem. Zaměřte se na Boží plán, smysl a cíl pro dané místo a pro lidi, kteří tam žijí. Výborným začátkem může být: "Přijď království tvé, buď vůle tvá..."

7. Zakončete dobře. Pokud jste se rozešli různými směry, bude povzbudivé, když se opět všichni sejdete a budete se sdílet o tom, co jste prožili, co jste vnímali, jak vás Bůh vedl, jak jste se modlili, ap. Můžete se tak i jeden od druhého učit.

Inspirováno článkem ze stránek 24-7 Prayer; https://www.24-7prayer.com/prayerwalking