Modlitební místnost na kolečkách?

Pokud jste ve dnech 24. - 26. 8. 2017 zavítali do valašského Vsetína, jistě jste nepřehlédli zástupy účastníků festivalu UNITED.

Centrum města se změnilo k nepoznání, protože hlavní programy a street scéna probíhaly venku. Nejen účastníci, ale i obyvatelé města mohli během festivalu zaznamenat jednu z novinek letošního roku - modlitební karavan.

Co si pod tím můžeme představit a k čemu modlitební karavan slouží? Jak už sám název napovídá, přetvořili jsme původně obytný karavan v pojízdnou modlitební místnost. Cílem bylo nejen přijít s něčím novým, ale hlavně se otevřít směrem ven a přinášet modlitby přímo do ulic města. Během festivalu byli u karavanu vždy modlitebníci, kteří zde byli připraveni vyslechnout, povzbudit a nabídnout společnou modlitbu každému, kdo projevil zájem - ať už účastníkům festivalu nebo komukoliv, kdo právě procházel kolem.

Karavan byl umístěn mezi domem kultury a kinem Vatra tak, že jste jej  nemohli přehlédnout. A za to jsme velice vděčni, protože karavan opravdu budil zájem a lidé z města si jej všímali a zvědavě nakukovali dovnitř. Máme radost, že karavan byl po většinu času plně využit a že mnoho lidí projevilo zájem o společnou modlitbu.

Jsme velice vděčni za tuto novou zkušenost a těšíme se na další společná modlitební dobrodružství!

 

Jak jsme jej pro vás připravovali, můžete zhlédnout ve fotogalerii