Modlitby ve Vlašimi

Bylo to moje poprvé - poprvé jsem zařizování modlitební místnosti měl na starosti já. Předtím to měl na starost bráška, ale odstěhoval se a tuhle službu mi předal (díky bráško - je to krásná služba).

Taky to bylo moje poprvé v tom, že jsem modlitební řetězec nepřipravoval jen já, přestože jsem zvyklý dělat většinu věcí sám. Sice nemám problém s týmovou prací, ale vytvořit tým (byť dvoučlenný), společně se domluvit a vytvořit malý ráj na zemi, je někdy náročné. Jsem rád, že to vyšlo dobře.

Jako hlavní a klíčové téma jsem zvolil: "Poznej Boha, poznej sám sebe a tvůj vztah s Bohem". Myslím si, že znát Boha je klíčová věc pro křesťana; zkusit zahodit předsudky a obživit vztah se Stvořitelem. Přirozené věci nadpřirozeně - proč některé věci s Bohem jsou pro nás divné, když to v jiných vztazích funguje?

Moc mi udělalo radost, když místnost ožila a lidé začali doplňovat detaily, na které jsme při přípravě zapomněli (kapesníčky - to byla velká chyba). Byl jsem překvapen, jak i mě některé věci oslovily (přestože jsem to vymýšlel). Bylo super vidět, jak druzí vnímají Boha. Je to zvláštní mít společenství s lidmi, a přitom být v místnosti sám.

Skoro každý odcházel s tím, že hodina je strašně málo a že by to chtělo dělat častěji. Moje setřička říkala, že i pět hodin je málo... něco na tom bude, že s Bohem je každý čas vzácný a ani za celou věčnost se neomrzí.

Jsem rád, že se tu lidi mohli setkat s Bohem. Mám teď velkou touhu pro zřízení trvalé modlitební místnosti.

Štěpán