Modlitby 24-7 v Olomouci

Přinášíme další zprávy z měst, kde jsou pořádány modlitební řetězce. Tentokrát se můžete dočíst, jak modlitby proběhly v Olomouci.

Modlitby 24-7 se nám v Olomouci podařilo uskutečnit od 16. do 20. dubna. Místem modlitby se pro nás na necelých pět dní stala skautská dívčí klubovna na ulici Palackého 8. Chvíli před začátkem Modliteb se nám bohužel dostalo nemilé zprávy, že se kvůli sousedům bude muset místnost na noc od 23.00 do 6.00 zamykat. I přes tuto nemožnost trávit čas v místnosti nepřetržitě a přes nutnost chodit si pro klíče od místnosti a zase ji odemykat, byly Modlitby časem požehnaným jak pro náš tým (úspěšně složené důležité zkoušky, dobrá spolupráce, komunikace i vzájemné doplňování se), tak pro všechny ostatní, kteří přišli.

Spoustu modlitebníků příjemně překvapila výzdoba místnosti, možnosti kreativní modlitby (modlitba kresbou, hrou a zpěvem, modlitba vděčnosti - řetěz vděčnosti), cítili se tu dobře a často nám říkali, že "hodina je málo" :). Negativní ohlasy byly na poměrně nízkou propagaci, s čímž jako tým koordinátorů souhlasíme. Zároveň jsme si vědomi, že "propagace" Modliteb je v Olomouci během na delší trať, že jsme se od minule posunuli zase o kousek dál a dostali se do povědomí více lidí v Olomouci. V této snaze chceme nadále pokračovat. Prioritou pro nás teď budou zvláště osobní setkání v místních sborech a církvích, rádi bychom se setkali také s jednotlivými kazateli/vedoucími/kněžími a navázali s nimi užší spolupráci. Příště si na propagaci a přípravu Modliteb vyhradíme více času.

A na závěr: co nám ještě udělalo radost? :) Nejprve se zastavme u té více materiální stránky - penízky na chod místnosti a zaplacení nájmu se nakonec vybraly :). Mnohem hezčí je ale zpráva, že naši milí modlitebníci sami aktivně a kreativně místnost spoluvytvářeli a proměňovali, a tak byla radost postupně přicházet do místnosti a vidět, že je v nás Bůh živý a že nás spojuje.

 

Tým 24-7 v Olomouci