Modlit se podle telefonního seznamu

Máte touhu modlit se za své přátele a nevíte kde začít? Přijde vám, že máte příliš dlouhý seznam a nechtěli byste na nikoho zapomenout? Zkuste se modlit podle telefonního seznamu...

 

Každý den pošlu mnoho zpráv. Často těm stejným lidem:

mamince: "Ano mami, mám se dobře."
nejlepší kamarádce, která žije v jiném městě: "Kdy si spolu budeme moct promluvit?"
Spolubydlícímu: "Kup mléko, prosím."

Možnost kontaktovat lidi okamžitě a pravidelně je jednou z velkých vymožeností 21. století. Přesto, pokud jste alespoň trochu jako já, máte ve svém telefonním seznamu mnoho lidí, se kterými se vůbec nebavíte.

V lednu mě Bůh vybídl k ambicióznímu novoročnímu předsevzetí: abych se modlila za každou osobu v mém telefonním seznamu. A nejen, abych se za ně modlila, ale abych jim také napsala zprávu.

 

"Ahoj, tento rok se modlím za lidi v mém telefonním seznamu. Dnes se modlím za tebe..."


Začalo to dobře. Mnoho mých věřících přátel bylo hned na začátku seznamu pod písmenem A. Šla jsem do toho na plno. Dostávala jsem pozitivní zpětnou vazbu: "Díky moc, skvělý nápad!"

 

Ale pak to začalo jít ztěžka.

 

Někteří lidé mi vůbec neodpověděli. Psala jsem lidem, se kterými jsem se už roky nebavila; někteří nechodili do církve; jiné lidi jsem měla v seznamu, protože jsme spolu kdysi spolupracovali, a od té doby jsme se spolu již nebavili...

 

Ale udělala jsem s Bohem dohodu, že se budu modlit za každého, koho mám ve svém telefonním seznamu.

 

Abych byla upřímná, ne každému, za koho jsem se modlila, jsem napsala zprávu. Někdy jsem psaní zprávy odkládala několik dní, takže jsem se někdy u té jedné osoby zasekla i týden. Někdy jsem se jednoduše za danou osobu pomodlila a posunula jsem se dál.

 

Modlila jsem se a Bůh mé modlitby slyšel.


Zažila jsem i několik neuvěřitelných a nadpřirozených momentů. Někteří mi odpověděli, že v ten den zoufale potřebovali modlitbu. Když jsem někomu poslala Biblický verš nebo slovo, obdržela jsem odpověď, že to je přesně to, o čem s nimi Bůh v té době hovořil.

Měla jsem možnost slyšet novinky od přátel, se kterými jsem již dlouho nebyla v kontaktu. Mnozí mi navíc na oplátku také nabídli modlitbu.

Konec konců, tato výzva není o mých triumfech nebo selháních. Není o tom, zda dostávám zpětnou vazbu nebo se díky tomu cítím každý den dobře. Je to o Bohu, který s námi spolupracuje; slyší naše modlitby, používá si naše lidské vztahy a povzbuzuje druhé i nás samotné. Je radost, zažívat to každý den.

Pokud byste také chtěli vstoupit do výzvy modlit se za ostatní, vřele doporučuji, abyste k modlitbám využili svůj telefonní seznam. Nikde jinde není seznam lidí, kteří jsou přítomní ve vašem životě, o kterém jste ani nevěděli, že jste jej vytvářeli. Je to ten nejjednodušší modlitební seznam, se kterým můžete začít.

Nemusíte každému napsat. Nemusíte se trestat, pokud byste některý den vynechali. Bůh má potěšení ve všech vašich modlitbách za jeho lidi. Začni s tím. Začni u písmene A.

 

Joanna Callender

pževzato z https://www.24-7prayer.com/blog/2775/praying-is-easy-the-phonebook